De fotosynthese ontrafeld
Wat is fotosynthese precies? En door welke factoren wordt de werking beïnvloed? Ik ga het proces van de fotosynthese helemaal met u uitspitten, door middel van 6 verschillende experimenten!
Door middel van experimenten wil ik onderzoeken:
Welke factoren hebben invloed op de fotosynthese, en op welke manier beïnvloeden die de fotosynthese?
Dat doel wil ik bereiken door:
- Het aantonen van zetmeel, als eindproduct van de fotosynthese, in bladeren van een plant.
- Het onderzoeken van de invloed van de hoeveelheid licht op de snelheid van fotosynthese.
- Het onderzoeken in welke mate de fotosynthese plaatsvindt bij verschillende kleuren licht.
- Het onderzoeken of er in prei glucose is gevormd door fotosynthese. En zo ja, in welke delen van de plant de prei de meeste glucose bevat.
- Het meten van de snelheid van de fotosynthese.
- Het onderzoeken bij welke golflengte de componenten chlorofyl A en B het meeste licht absorberen, met behulp van papierchromatografie en de spectofotometrie.
Ik heb deze special ingedeeld in zes hoofdstukken. Elk hoofdstuk behandelt een experiment dat betrekking heeft op de te onderzoeken deelvragen, die hierboven vermeld staan. Daarbij vermeld ik de theorie die bij het experiment hoort, en geef ik mijn meetresultaten, en de conclusie. Daarna sluit ik mijn onderzoek af met een algemenen conclusie, die antwoord geeft op de hoofdvraag.
De artikelen behorende bij deze special zijn:
- Zetmeelvorming in Bladeren
- Invloed van licht/temperatuur op de snelheid van de fotosynthese
- De afhankelijkheid van de fotosynthese van de golflengte van het licht
- Aantonen van suiker en zetmeel in prei
- Meten van de fotosynthese
- Extractie bladgroen
Heeft u nog vragen op opmerkingen dan hoor ik deze graag. Onderaan ieder artikel is het mogelijk een reactie te plaatsen.